Suplimente alimentare din plante

Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare din plante sunt preparate realizate din plante folosite pentru tratarea bolilor sau menținerea sănătății. Medicamentele pe bază de plante vin într-o gamă largă de forme, de la ceaiuri la extracte și pastile. Piața de plante medicinale este enormă, iar afirmațiile făcute despre aceste produse sunt nesfârșite. Multe dintre aceste plante se bazează pe tradiții transmise din generații sau recomandate de vindecătorii populari. Altele sunt susținute de cercetări științifice. Utilizarea ierburilor și a plantelor botanice pentru tratament este o tendință în creștere în Statele Unite, peste 75% dintre adulți raportând că le folosesc la un moment dat.

Ierburile și plantele botanice sunt folosite într-o varietate de scopuri, de la tratarea simptomelor răcelii la reducerea bufeurilor până la stimularea memoriei. Ele sunt de obicei vândute sub formă de pastile, tablete sau lichide și vin într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. La fel ca medicamentele, suplimentele pe bază de plante pot avea efecte secundare și pot interacționa cu alte plante medicinale și medicamente pe bază de rețetă.

suplimente alimentare pe baza de plante

Medicamentele prescrise și eliberate fără prescripție medicală sunt supuse unor teste riguroase și trec printr-un proces de revizuire înainte de a fi vândute în magazine. Dar FDA nu supraveghează suplimentele alimentare și remediile pe bază de plante, care nu sunt supuse acelorași reglementări. Acest lucru lasă industria susceptibilă la practici frauduloase, cum ar fi înlocuirea plantei promovate cu ceva mai ieftin și mai puțin puternic.

Suplimente alimentare din plante

Cercetătorii au folosit coduri de bare ADN pentru a testa 44 de sticle de suplimente populare din plante. Ei au descoperit că mulți nu erau ceea ce pretindeau a fi, inclusiv sunătoarea, despre care studiile au arătat că poate ajuta la tratarea depresiei ușoare; ginseng, care poate spori energia și reduce oboseala; și cohosh negru, care este folosit pentru a ameliora simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că unele dintre plante au fost diluate cu umpluturi ieftine, cum ar fi orezul, grâul și soia.

Unele ierburi pot fi toxice dacă sunt luate în doze mari. De exemplu, efedra (ma huang), care a fost folosită de mii de ani pentru a combate tusea și simptomele răcelii, poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac și poate provoca o creștere periculoasă a zahărului din sânge. Alte plante, cum ar fi kava (Piper methysticum), sunt cunoscute că declanșează leziuni hepatice și pot provoca convulsii la unele persoane. Chiar și ierburile obișnuite, cum ar fi ghimbirul (Zingiber officinale)

pot cauza probleme atunci când sunt luate în cantități mari, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale și cauzarea unei bătăi periculos de rapide ale inimii. Personalul de asistentă medicală trebuie să înțeleagă modul în care tratamentele pe bază de plante și botanice interacționează cu medicamentele, astfel încât să poată alerta pacienții cu privire la pericolele potențiale și să-i sfătuiască cu privire la dozarea în siguranță. Acest lucru îi va ajuta, de asemenea, să educe pacienții cu privire la alte modalități de a-și îmbunătăți sănătatea, cum ar fi dieta și exercițiile fizice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *