Kan een infraroodverwarming uw energierekening helpen verlagen?

energierekening helpen verlagen

Wanneer u op een heldere en warme dag buiten bent, voelt u zich vrijwel onmiddellijk op uw gemak (ondanks dat de lucht om u heen koel blijft). Dit komt omdat de zon zowel zichtbaar licht als onzichtbare infraroodgolven uitstraalt die objecten direct verwarmen. Dit proces van directe verwarming verbruikt aanzienlijk minder energie dan conventionele verwarmingsmethoden, waarbij de lucht wordt opgewarmd en vervolgens wordt gecirculeerd.

Conventionele verwarmingssystemen gebruiken vaak tot twee keer zoveel energie om een ​​ruimte te verwarmen dan infraroodstralers. Dit komt omdat ze de lucht moeten verwarmen om deze vervolgens onder de bewoners van de ruimte te verdelen, en omdat ze doorgaans worden geregeld door thermostaten die alleen de luchttemperatuur meten. Innovatieve infraroodverwarming is anders: het is ontworpen om eerst mensen, vloeren en andere objecten te verwarmen en vervolgens later warmte in de lucht uit te stralen – waardoor het ideaal is voor ruimtes die snel verwarmd moeten worden, zoals magazijnen en opslagruimten.

infrarood verwarming

Infraroodwarmte heeft ook niet dezelfde impact op de luchtkwaliteit als traditionele verwarming. Omdat stralingswarmte de lucht niet dwingt om te circuleren, is er niet dezelfde opeenhoping van stof en andere verontreinigende stoffen als bij convectieverwarmingssystemen.

Kan een infraroodverwarming uw energierekening helpen verlagen?

Hoewel er veel factoren zijn die een rol spelen bij uw verwarmingskeuze, is een van de belangrijkste de invloed van uw nieuwe systeem op uw energierekening. Over het geheel genomen zijn infraroodstralers ontworpen om lagere energiekosten te bieden dan conventionele verwarming, met een besparing van 50%-70%. Dit maakt ze een geweldige optie voor iedereen die geld wil besparen en zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen.

Een andere manier waarop een infraroodstraler u kan helpen uw energierekening te verlagen, is door u het verwarmingssysteem van uw huis te laten zones. Infraroodpanelen kunnen geplaatst worden in ruimtes die moeilijk te verwarmen zijn, zoals ruimtes met hoge plafonds of tochtige ruimtes. Ze kunnen ook worden gericht op de drukke delen van grote kamers, zodat u geen energie verspilt aan het verwarmen van leegstaande ruimtes.

Naast dat u bespaart op uw energierekening, is infraroodverwarming een groener alternatief voor andere vormen van verwarming, omdat er alleen elektriciteit wordt gebruikt. Hierdoor kunt u hem eenvoudig integreren met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, voor een nog milieuverantwoorde verwarmingsoplossing.

Modine heeft zojuist twee nieuwe infraroodstralers uitgebracht die ideaal zijn voor residentiële en commerciële toepassingen, waaronder de MEQ en MES. Beide hebben een lage lichtopbrengst en een stille werking, waarbij de MEQ tot 4.800 watt aan vermogen kan leveren en tegelijkertijd een consistent comfort biedt dat de kou in gematigde klimaten kan wegnemen. De MES daarentegen is meer gefocust op zijn prestaties en biedt helemaal geen licht, waardoor hij ideaal is voor omgevingen waar licht beperkt of verboden is, zoals commerciële patio’s. Beide verwarmingstoestellen zijn nu te koop. U kunt er meer over leren door de MEQ- en MES-productpagina’s op de website van Modine te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *