Zijn er infraroodpanelen geschikt voor gebruik in garages?

Of u nu een autoliefhebber bent of uw garage gewoon als opslagruimte gebruikt, infraroodpanelen voor werkplaatsen kunnen u helpen veilig en efficiënt te blijven werken in de kou. De stralingsenergie die ze uitstralen, kan ook helpen om ijs en sneeuw op de oprit te laten smelten. Maar het grootste voordeel van deze vorm van warmte is dat je er gasloos gebruik van kunt maken. Dit is een groot probleem in het licht van de recente energiecrises en de zorgen over klimaatverandering. En met het juiste hernieuwbare energietarief of de juiste zonnepaneleninstallatie kunt u 100% schone warmte uit een elektrisch infrarood verwarmingssysteem halen.

infrarood paneel

Infraroodverwarming is ook veel efficiënter dan het alternatief. Convectiesystemen werken door warme lucht de kamer in te pompen, maar dit kan warmteverlies door ventilatie veroorzaken – vooral als de deuren per ongeluk open blijven staan. Infraroodverwarming manipuleert de lucht niet, verspilt dus geen energie en is tot 50 procent energiezuiniger.

Het eenvoudigste type infraroodstraler is een plat paneel dat aan uw muur of plafond kan worden gemonteerd. Deze hebben doorgaans een laag profiel en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat u de perfecte oplossing voor uw ruimte kunt vinden. Ook is er keuze uit verschillende montagebeugels, zodat je zelf kunt kiezen waar je de heater wilt plaatsen.

Zijn er infraroodpanelen geschikt voor gebruik in garages?

Deze verwarmers genereren stralingswarmte via een verwarmingselement dat in de metalen behuizing is ingebed. Het element straalt langgolvige infraroodstraling uit, het soort warmte dat ons lichaam van nature absorbeert. Dit creëert een comfortabele en natuurlijk aanvoelende warmte waar gemakkelijk mee te leven is.

Veel mensen kiezen ervoor om infraroodverwarmingspanelen in hun garage te plaatsen, omdat deze kosteneffectiever en milieuvriendelijker kunnen zijn dan traditionele methoden om een werkruimte te verwarmen. Ze vereisen geen jaarlijks onderhoudsplan, zoals boilers of warmtepompen, en kunnen een leven lang meegaan. In tegenstelling tot andere vormen van verwarming zijn ze ook volledig stil en veroorzaken ze geen luchtvervuiling.

Als u overweegt infraroodverwarmingspanelen in uw garage te installeren, is het belangrijk om na te denken over het type paneel dat u kiest. Er zijn twee hoofdtypen infraroodverwarmingspanelen op de markt: een infraroodbuisverwarmer en een keramische plaatverwarmer. Een buis-infraroodstraler gebruikt een brander om een lange buis te verwarmen, die vervolgens warmte door de garage straalt. Een infraroodstraler met keramische platen heeft een brander die een reeks verwarmde keramische platen in een metalen behuizing verwarmt. De platen stralen vervolgens warmte uit in welke richting ze ook gericht zijn, zodat je er snel een klein gebied mee kunt verwarmen.

Als u op zoek bent naar een krachtig infrarood verwarmingspaneel dat een krachtige en effectieve verwarmingsoplossing voor uw garage kan leveren, hoeft u niet verder te zoeken dan de Ecostrad Thermostrip. Het produceert zowel korte- als langegolf-infrarood om gerichte warmte te leveren, wat perfect is voor werkplaatsruimtes. De panelen zijn ook voorzien van een ingebouwde thermostaat die automatisch de hoeveelheid warmte die ze produceren regelt en ervoor zorgt dat u alleen de energie gebruikt die u nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *